"Onze tuin is echt maatwerk het sluit naadloos aan op onze wensen"

De Groote Wielen


De zijtuin begeleidt de bezoeker naar de entree en biedt tegelijkertijd een blik op de waterrijke omgeving. Het groene dak wordt 's avonds aangelicht door ingebouwde lampen in de houten boomkransen. De houten vlakken verdelen het grijze grondvlak in stukken waardoor de ruimte tussen het bladerdak en de grond een extra accent krijgt.

Meer info

"Een knap staaltje timmerwerk en de goed aangeklede tuin vormen een sterk geheel"


Omschrijving

De aanlegsteiger heeft een geïntegreerde zitbank die ruimte biedt voor een groot gezelschap. De afscheiding naar de buren is groen zodat de erfafscheiding niet massief overkomt. De houten staanders zoeken aansluiting met de buurt en zorgen ook door middel van de begroeiing voor de afscherming van de auto's. De hardhouten vlonderdelen liggen verdiept ten opzichte van het aansluitende terrein. Dit wordt geaccentueerd door het materiaalgebruik dat aansluit op de kleur van het metselwerk. De grijze klinkers met twee natuursteenplaten zoeken aansluiting met de leistenen gevelbekleding.


Materialisering

- Hardhout
- Tuinverlichting
- RVS waterpartij
- Tuinhuis
- Metalen looproosters
- Knotwilgen
- Prieel-Iep

Projectinfo

Locatie: de Groote Wielen, Rosmalen
Realisatie: 2008
Werk: Ontwerp, Aanleg en Onderhoud