"Het spel van kinderkopjes die afwisselend in de tuinmuur, plantenbak en bestrating terug komen tonen het creatief materiaalgebruik aan."

De kleine ruimte


In de nieuwbouw de Groote Wielen te Rosmalen is op een klein bemeten kavel een grootse tuin gemaakt. Het tuinscherm van stalen buizen schermt het terras af van de straat. Vanaf het terras gezien biedt de ruimte tussen de buizen voldoende doorkijk. Deze semi-dichte afscheiding zorgt voor extra dieptewerking.

Meer info

"Het terras aan de waterkant is op een unieke manier van de straat gescheiden zonder het gevoel dat we opgesloten zitten."


Omschrijving

De robuuste tuinmuur van grijze kinderkopjes gevat in een stalen rooster staat rondom het gedeelte waar de kinderen vrij kunnen spelen. Het materiaalgebruik van de tuinmuur wordt herhaalt in een aantal plantenbakken gevuld met geurende Lavendel. In het midden van de Lavendel staat een Vijgenboom die in combinatie met het siergras en het gazon voor groene accenten zorgt. Het terras is gemaakt uit hardhouten vlonderdelen die `s zomers met blote voeten betreden kan worden.


Materialisering

- Steigerbuis
- Schanskorven
- Kinderkopjes
- Lavendel
- Vijgenboom
- Siergras
- Gazon
- Hekwerk

Projectinfo

Locatie: Rosmalen
Realisatie: 2006
Werk: Ontwerp en aanleg